Hvad er Ford BlueCruise?

Ford BlueCruise er en ny teknologi, der bygger på den tilgængelige intelligente adaptive fartpilot med Stop-and-Go, Lane Keeping Assist og Speed Sign Recognition.

Funktionen gør det muligt for føreren at køre håndfrit på prækvalificerede dele af motorvejen, kaldet Hands-Free BlueZones. Et førervendt kamera i kombiinstrumentet overvåger blikket og hovedets position for at sikre, at førerens øjne forbliver på vejen.

Hvad er de vigtigste funktioner i BlueCruise?

Håndfri motorvejskørsel på prækvalificerede sektioner af opdelte motorveje kaldet Hands-Free BlueZones.

Driver Facing Camera overvåger blikket og hovedets position og er i stand til at genkende, når føreren er distraheret.

Lane Centring Technology fungerer på alle veje med vognbanemarkeringer og hjælper med at holde køretøjet centreret mellem skillelinjerne. Lane Centring Mode skal aktiveres via SYNC-skærmen, før BlueCruise kan aktiveres.

Hvilke køretøjer kan bruge BlueCruise?

I øjeblikket kan Blue Cruise aktiveres på Ford Mustang Mach-E-modeller med en Tech Pack med forbehold for softwareopdateringer. Bilen skal være udstyret med SYNC 4, FordPass og Ford BlueCruise-hardwarefunktionen.

For at finde dit modelår skal du logge ind på FordPass og klikke på køretøjets instrumentbræt. Øverst ved siden af konto vises modelåret.

Kommer BlueCruise til biler fra før modelår 2023?

Vores teams undersøger muligheden for at bringe BlueCruise til andre Mach-E-køretøjer. Det vil dog afhænge af hardware- og softwarefunktioner. Hvis BlueCruise bliver tilgængelig, vil vi kommunikere det til dem, der er berettiget til det.

Er der en gratis prøveperiode?

Ja, der er en 90-dages gratis prøveperiode for relevante køretøjer.

Hvor meget vil BlueCruise-abonnementet koste efter den gratis prøveperiode?

Efter de første 90 dages gratis prøveperiode fornyes BlueCruise automatisk til et betalt abonnement til 190 kr. pr. kalendermåned. Du kan opsige det når som helst.

Hvordan aktiverer jeg BlueCruise?

Først skal du aktivere din 90-dages gratis prøveperiode.

Det gør du ved at klikke her.

Når du er tilmeldt, kan BlueCruise aktiveres ved først at trykke på Driver Assistance > Cruise Control > og derefter trykke på Lane Centring with Hands-Free på SYNC-skærmen. Når dette er gjort, og du kører inden for en aktiv Blue Zone, kan du trykke på knappen Aktiv fartpilot på rattet. Når du ser »Hands-Free« i kombiinstrumentet, er det sikkert at give slip.

Hvor kan jeg bruge BlueCruise?

I vores håndfri BlueZones, som udgør omkring 95 % af landets motorveje.

Klik her for at få adgang til vores interaktive BlueCruise-kort

Hvad er en 'BlueZone'?

En BlueZone er en del af motorvejen, hvor BlueCruise kan aktiveres.

Hvordan kan jeg se, om jeg er i en BlueZone?

Hvis BlueCruise er aktiveret, og du befinder dig i en BlueZone, vil du se BlueCruise Hands Free-ikonet på skærmen foran rattet.

Kan jeg frakoble styringen, når BlueCruise er aktiv?

For at afbryde BlueCruise kan du enten bruge bremserne til at sænke farten eller trykke på knappen Adaptive Cruise Control på rattet.

Klik her for mere information.

Ford BlueCruise er en håndfri funktion til motorvejskørsel. Fjern kun hænderne fra rattet, når du befinder dig i en håndfri blå zone. Hold altid øje med vejen og vær forberedt på at genoptage kontrollen over køretøjet. Det erstatter ikke sikker kørsel. Se brugervejledningen for detaljer og begrænsninger. Kræver købt BlueCruise-abonnement for at dække dataforbrug, regelmæssige kortopdateringer og forbedringer af funktioner. For at brauge BlueCruise skal du aktivere din Mustang Mach-E ved hjælp af FordPass-appen.