Hvordan oplader jeg min Ford elbil?
Shop FordErhvervskundeVarevogne og pickupper

Hvordan og hvor man oplader et Ford el-køretøj

Der er flere måder at oplade din elbil hjemme og på farten.

Hjemmeopladning

Ejere af elbiler foretager typisk 90% af deres opladning derhjemme. Og det er sandsynligvis den billigste løsning, medmindre din arbejdsgiver tilbyder gratis opladning på arbejdet.

En professionelt installeret hjemmelader er den mest bekvemme metode og sandsynligvis også den hurtigste mulighed for at oplade en Ford elbil i hjemmet. (Fås mod merpris og installationsomkostninger). Med en professionelt installeret hjemmelader kan du oplade din elbil natten over, præcis som din telefon, og næsten opnå fuld opladning til morgenen. Med hjælp fra vores specialiserede partnere kan vi assistere dig med installationen (mod et ekstra gebyr).

Se venligst videoen nedenfor for vejledning i hjemmeladning af Ford Kuga Plug-in Hybrid

Offentlig opladning

Ford tilbyder adgang til offentlige ladestationer over hele Europa, og ladere kan aktiveres med Ford BlueOval opladningskortet (RFID-kort), token, FordPass-appen eller Plug&Charge*. Du vil sandsynligvis støde på flere typer offentlige opladere til dit elektriske køretøj:

Offentlig AC-lader (11-22 kW):
For nogle af disse vil du have brug for dit eget offentlige ladekabel.

50 kW DC-oplader:
Disse opladere er allerede almindeligt tilgængelige i mange lande. En ladekabel vil dog altid være tilkoblet standeren, så du behøver ikke at medbringe dit eget.

100 kW og mere kraftfulde DC-ladere:
Disse tilbyder den hurtigste opladningsoplevelse og kræver ikke dit eget offentlige ladekabel. Antallet af højeffektopladere vokser konstant, og Ford er partner i IONITY-netværket, der spreder højeffektopladere på tværs af europæiske motorveje.

Bemærk: Faktiske opladningstider og opladningshastigheder kan variere baseret på forskellige faktorer (vejr, temperatur, køreadfærd, køretøjets tilstand, lithium-ion-batteriets alder, brugt opladningsinfrastruktur).

Hvordan finder jeg en oplader til min Ford elbil?

Du kan bruge FordPass-appen eller dit køretøjs navigationssystem. Begge vil vise dig de nøjagtige placeringer, tilgængelighed og omkostninger for forskellige ladestationer. Hvis du er på rejse, vil både appen og navigationen finde opladere langs din rute og opdatere din ETA til at inkludere opladningstider.

Hvordan betaler jeg for opladning?

Med et FordPass opladningsabonnement betaler du for din opladning ved at bruge 'pay as you go'-metoden. Hver gang du oplader, vil du kort efter modtage en notifikation med detaljer om din opladning og den pris, der vil blive opkrævet.

*Plug&Charge er allerede tilgængelig på Mustang Mach-E. Aktivering af denne funktion i andre Ford elbiler forventes at være fuldført inden udgangen af 2024.