Ford Electric Explorer varmepumpe

Electric Explorer kan udstyres med en varmepumpe som ekstraudstyr, der giver en energieffektiv opvarmning af køretøjets kabine, hvilket betyder, at der er brug for mindre strøm fra batteriet.

Hvordan virker den?

I sammenligning med en benzindrevet bil producerer elbiler ikke nok spildvarme til at opvarme køretøjets indre tilstrækkeligt, hvilket betyder, at der er behov for elektrisk opvarmning med energi fra batteriet. At have en varmepumpe i en elbil kan være en stor bonus, når man kører rundt i kolde temperaturer. Varmepumpesystemet komprimerer kølemiddel under højt tryk, den producerede varme bruges til at varme strømmende kold luft op. Dette kræver mindre energi fra batteriet til højspændingsvarmeren, hvilket giver en større rækkevidde i forhold til elbiler uden varmepumpe.

Hvad er fordelene?

Ved en omgivende temperatur på under 10 °C og afhængigt af vejrforhold og kørselsmønster har varmepumpesystemet:
• en fordel på op til 1kW strømforbrug
• en væsentlig hurtigere kabineopvarmning med sammenligneligt strømforbrug sammenlignet med opvarmning med HV-PTC